Història

El Casal va néixer oficialment el 21 de febrer de 1919 amb el nom de Casal Catòlic de Sant Andreu de Palomar. El 1920 es va efectuar la compra de l’edifici en el qual es troba a dia d’avui.
Actualment, el Casal es troba en una etapa molt apassionant arran del centenari de l’entitat i amb moltes ganes de renovació i promoció de la cultura i l’esport encarada a la gent del barri, ja que creiem fermament en la cohesió social.
Va ser guardonat amb la Creu de Sant Jordi l’any 2019 «en el centenari d’aquesta entitat cultural arrelada al barri de Sant Andreu de Palomar, de Barcelona. Pel seu treball continuat i la seva reeixida tasca de dinamització cultural, cohesió social, i promoció i difusió de la cultura i l’esport. Al llarg de la seva trajectòria, el Casal ha esdevingut un centre neuràlgic indiscutible de Sant Andreu, sempre obert a tot l’associacionisme i als moviments cívics del barri».

El Casal té diverses seccions però unes de les més actives i amb més història són els escacs i el tennis taula. La superfície de que disposen en total aquestes seccions per realitzar les seves activitats és de 530m2 aproximadament, tenint en compte les sis sales disponibles.