Història

El Casal va néixer oficialment el 21 de febrer de 1919 amb el nom de Casal Catòlic de Sant Andreu de Palomar. El 1920 es va efectuar la compra de l’edifici en el qual es troba actualment. Va néixer com un lloc de trobada per a totes les edats i era molt conegut el seu famós cafè que aleshores ocupava tota la planta baixa, i el teatre amb una gran capacitat.
Durant els primers anys fins l’esclat de la Guerra Civil, el Casal es convertí en un dels centres lúdics més importants del poble i fou en aquell moment en que es formaren seccions diverses, algunes de les quals es mantenen actualment.
El Casal patí fortament amb la Guerra Civil i els primers anys del règim franquista, on les activitats s’anul·laren. El 22 de gener de 1942 l’entitat tornà a ser inscrita en el Registre d’Entitats del Govern Civil de Barcelona, amb nous estatuts (que es van haver d’adaptar al nou model polític i social de la dictadura) i amb el nom Centro Católico Parroquial de San Andrés.
La recuperació del nom original es va dur a terme l’any 1967 a petició d’una majoria de socis i sòcies, així doncs, l’entitat es va tornar a dir Casal Catòlic de Sant Andreu de Palomar.
Actualment el Casal es troba en una etapa molt apassionant degut al centenari de l’entitat i amb moltes ganes de renovació i promoció de la cultura encarada a la gent del barri ja que creiem fermament en la cohesió social mitjançant aquesta.